Jdi na obsah Jdi na menu
 


Spotřeba a palubní počítač

17. 9. 2007

Při příležitosti weekendového výletu, a nalezení způsobu plnění nádrže až do plna jsem se rozhodl zkalibrovat si spotřebu.

Ne, že bych byl hňup co neumí tankovat... Ale pokud do mého soba zastrčíte tankovací pistoli klasicky (až na doraz, a držadlo svisle) prostě do něj nedostanete ani kapku - stojan vypne jako by byla nádž plná.  Je potřeba držadlo otočit skoro do vodorovné polohy a už to jede.

Takže 53 litrů do plných a hurá z Prahy do Poděbrad a zpátky k stejnému stojanu. Nějakých 93 km za 8,83 litru (řídila přítulkyně) znamená spotřebu 9,49 litru na 100 km. Palubní PC (vynulovaný při prvním tankování) ukazuje 11,2 litru.

Diference tedy 18% chcete-li v tomto případě 1,71 litru. Přístrojovka je z automatu, auto původně snad i automat vlastnilo. Tak předpokládám že rozdíl je způsoben záležitostmi s tímto související - čidla mapy atd.

Dlouhodobě se pohybuji kolem 11,5 l na sto dle palubáku tedy 9,75 litru. Což není, pokud uvážím značnou míru provozu po Praze, tak špatné.

Při delších cestách mimo dálnice se vejdu do 10 dle palub PC, reálně 8,47.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tankovani doplna

(Dzouda, 3. 10. 2007 14:46)

Diky tankovani az do plna (zamestnanci Shell, kteri se o to tak vehementne snazi zvlaste v pripade, ze clovek nutne potrebuje na WC) se mi na Golfu zasvinil cely palivovy odvzdusnovaci system, ze musel byt vycisten v servisu, jinak na me stale blikaly nejake kontrolky. Jeste, ze je to sluzebni ...