Jdi na obsah Jdi na menu
 


Alu kola - komaxit

3. 9. 2007

Originál SAAB hliníky už mají něco za sebou, takže co s nima?

ObrazekProtože na léto plánuji nové 16" rozhodl jsem se že stávající hliníky "povýším na zimáky". Ony taky nové plecháče na 9000 stojí kolem 1800 Kč. A jelikož puchýřku skrývajících zoxidovaná místa je na kolech dost, radši kolům dám nějakou péči před zimou.

Rozhodl jsem se pro komaxitování. Tj. uprava kdy se na opískovaný disk nanese prášková barva, jenž se následně vypálí. Barva by se měla zapéct do pórů hliníkového povrchu a učinit alespoň trochu více odolným vůči provozu.

No firem jenž současně komaxitují a pískují je v Praze co by se na prstech jedné ruky dlouholetého truhláře dopočítal. Většinou se mě vrací odpovědi opískujeme, ale nenabarvíme, či nabarvíme ale nepískujeme. Či objem vaší zakázky pro nás není zajímavý :-)

Ceny se navíc pohybují kolem 500 opískování za kolo, a 200 - 350 +DPH za nástřik.

Zajímavá firma se nachází v městě zvaném Chrudim - autodisky.cz kde za opískování a nalakování 15" kola komaxitem chtějí cituji:" kolem 500 Kč"

Další v hledáčku je hradecká Alupro která mě ovšem ještě nedala cenovou kalkulaci.

Obecně platí, že firmy jenž se specializují na jednotlivé technologické operace nejsou moc vstřícné co se jednání týče a i i cenově jsou tak nějak mimo. Na druhou stranu firmy jenž se na renovaci alu kol specializují nejsou v Praze moc k mání. Když si tedy odmyslíme pneuservis U marušky :-) (zprostředkovávají renovace) z kterých jsem nevypáčil ani rámcový odhad ceny... prý by to museli vidět, tak jsem jim poslal detailní foto a už se neozvali :-)